Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Europees Parlement Verkiezingen 2019

Verkiezingsuitslagen Europees Parlement 2019

Hoge opkomst bij verkiezingen

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 23 mei 2019 hebben 5519776 van de 13164688 kiesgerechtigden hun stem uitgebracht. Dit komt neer op een opkomst van 41,9%.

Cijfers en grafieken

Voor een gedetailleerd overzicht van de uitslagen kunt u hier terecht. De cijfers en grafieken bieden een duidelijke weergave van de verkiezingsresultaten.

Nederlandse vertegenwoordiging

De Europese Parlementsverkiezingen 2019 in Nederland waren reguliere Nederlandse verkiezingen voor de zittingsperiode 2019-2024 van het Europees Parlement. De Nederlandse delegatie bestaat uit 26 leden, waarvan 14 afkomstig zijn van de christendemocratische fractie en 6 van de sociaaldemocraten.

Europese gevolgen

De verkiezingsuitslagen hebben verreikende gevolgen voor de toekomst van de Europese Unie. De opkomst van populistische en eurosceptische partijen heeft de verhoudingen in het Europees Parlement gewijzigd en zal waarschijnlijk leiden tot een intensiever debat over de toekomstige koers van Europa.

Blijvende indruk

De verkiezingen voor het Europees Parlement 2019 waren een keerpunt in de Europese politiek. De hoge opkomst en de verschuiving in de machtsverhoudingen zullen een blijvende indruk achterlaten op de toekomst van de Europese Unie.


Comments